4.Sınıf Kısaltmalar Konu Testi

4.Sınıf Kısaltmalar Konu Testi

4.Sınıf Kısaltmalar [mtouchquiz 1387]        4.Sınıf Türkçe Kısaltmalar Konu Testi Hakkında:        Not: Kısaltmalar testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.        Bu metin özellikle Kısaltmalar çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Ancak teknik bir metindir. Bunun yanında Kısaltmalar testinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir. Fakat Kısaltmalar testi soru seçeneklerini görmek için testi […]

4.Sınıf Kısaltmalar

[mtouchquiz 1387]

       4.Sınıf Türkçe Kısaltmalar Konu Testi Hakkında:

       Not: Kısaltmalar testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.
       Bu metin özellikle Kısaltmalar çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Ancak teknik bir metindir. Bunun yanında Kısaltmalar testinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir. Fakat Kısaltmalar testi soru seçeneklerini görmek için testi başlatmalısınız.

 

      İnteraktif Kısaltmalar Testi Soruları:

Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır. Bu kurala göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yapılmıştır?
Bazen kelimelerin, özellikle son kelimenin birkaç harfinin kısaltmaya alındığı da görülür. Bazen de aradaki kelimelerden hiç harf alınmadığı olur. Bu tür kısaltmalarda, kısaltmanın akılda kalabilmesi için yeni bir kelime oluşturma amacı güdülür. Aşağıdakilerden hangisi bu kurala örnek gösterilemez?
Ölçü birimlerinde uluslararası kısaltmalar kullanılır. Bu kurala göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlıştır?
Kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarıyla ölçülerin dışında kalan kelime veya kelime gruplarının kısaltılmasında, ilk harfle birlikte kelimeyi oluşturan temel harfler dikkate alınır. Kısaltılan kelime veya kelime grubu; özel ad, unvan veya rütbe ise ilk harf büyük; cins isim ise ilk harf küçük olur. Aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yazılmıştır?

Aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yazılmıştır?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltılan kelimenin okunuşu esas alınır. Açıklamaya göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yazılmıştır?
Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır. Açıklamaya göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yazılmıştır?
Kısaltması büyük harflerle yapıldığı hâlde bir kelime gibi okunan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın okunuşu esas alınır. Açıklamaya göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlış yazılmıştır?
Kurum, kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları genellikle sözcüklerin ilk harfleri alınarak ve büyük harfler kullanılarak yapılır. Büyük harflerin kullanıldığı bu tür kısaltmalarda harflerin arasına nokta konmaz. Özel durum ifade eden ve geleneksel hale gelen bazı kısaltmalarda bu kurala uyulmaz. Aşağıdakilerden hangisi doğru yazılmıştır?
Kısaltılan sözcük ad, unvan veya rütbe ise ilk harf büyük olur. Bu kurala göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlıştır?
Büyük harflerle yapılan kısaltmalardan sonra getirilen ekler kesme işaretiyle (’) ayrılır. Ekler kısaltmanın okunuşuna uygun olarak yazılır. Aşağıdaki kısaltmalardan hangisinin yazılışı doğrudur?
Sözcükler kısaltılırken genellikle ilk harfle birlikte sözcüğü oluşturan temel harfler alınır. Kısaltmanın sonuna nokta konur. Bu kurala göre aşağıdaki kısaltmalardan hangisi yanlıştır?

 

       Etkileşimli Kısaltmalar Testi Hakkında:

       İnteraktif Kısaltmalar testi ilk olarak eğitim programlarına göre hazırlanmıştır. Aynı zamanda Kısaltmalar çalışması oluşturulurken MEB kazanımları dikkate alınmıştır. Kısaltmalar testi hazırlanırken özellikle ders kitabı içeriklerinden yararlanılmıştır. Testimiz Kısaltmalar testi genellikle kazanım temelli sorulardan oluşmaktadır. Bunun yanında Kısaltmalar çalışmasında kısa konu anlatımlarına da yer verilmiştir. Son olarak Kısaltmalar testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalardan da yararlanılmıştır.

testimiz.com.tr

 

       Online Kısaltmalar Testi Soru Yapısı:

       Etkileşimli Kısaltmalar soruları genellikle 10, 12, 15 veya 20 sorudan oluşmaktadır. Kısaltmalar testleri sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekten meydana gelmektedir. Genellikle 1,2 ve 3.sınıflarda 3 seçenekli sorular tercih edilmiştir. Bunun yanında 4.sınıflarda ve ikinci kademede özellikle 4 seçenekli sorular kullanılmıştır. Ancak Kısaltmalar testi için seçenek sayısı zorluk seviyesini belirlemektedir. Kısaltmalar testi için her sorunun özellikle bir cevap hakkı vardır. Ancak istediğiniz zaman cevap seçeneğini değiştirebilirsiniz.

 

      Çevrim İçi Kısaltmalar Test Çalışması Hakkında:

       İnteraktif Kısaltmalar test çalışması özellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Başka bir değişle tekrar tekrar çözme imkanı vardır. Kısaltmalar testinde soru veya seçenekler her tekrarda yer değiştirecektir. Böylelikle ezber önlenmekte ve kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Kısacası Kısaltmalar testini her tekrarda yeni bir çalışma karşınıza çıkacaktır. Ancak bağlantı verilen bazı çalışmalarda bu özellik yoktur.

 

      İnteraktif Kısaltmalar Konu Testi Değerlendirme:

       Etkileşimli Kısaltmalar testini çözerken özellikle alttaki okları kullanarak önceki ve sonraki soruya geçebilirsiniz. Ancak dilerseniz listeden seçerek istediğiniz soruyu görebilirsiniz. Ayrıca Kısaltmalar testini değerlendirmeden liste bölümünden doğru-yanlış cevapları görebilirsiniz. Ancak sonuçları al butonuna basınca karşınıza Kısaltmalar testini değerlendirme ekranı çıkacaktır. Böylece ekranda Kısaltmalar testi değerlendirme raporu ve öğretmen görüşü yer alacaktır. Bununla birlikte alt ekranda Kısaltmalar testi ile ilgili cevapları kontrol edebilirsiniz.

testimiz.com.tr.tr

 

       Sanal Etkileşimli Kısaltmalar Testi Telif Hakkı:

       İnteraktif Kısaltmalar testi genellikle intihal denetimi yapılarak hazırlanmıştır. Özellikle Kısaltmalar testinin özgün olmasına özen gösterilmiştir. Böylece Kısaltmalar testinin bütün hakları testimiz.com.tr sitesine aittir. Başka bir deyişle Kısaltmalar testini kullanmak için izin almanız gerekmektedir. Başarılar…

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM