8.Sınıf İnkılap Tarihi 1.Dönem 1.Yazılı Test

8.Sınıf İnkılap Tarihi 1.Dönem 1.Yazılı Test

8.Sınıf İnkılap Tarihi 1.Dönem 1.Yazılı Test Çöz Mustafa Kemal’in eğitim hayatıyla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?  Mustafa Kemal’in okul yıllarında Selanik karışıklıklar içinde bulunuyordu. Farklı inançların, milletlerin ve kültürlerin uzun yıllar uyum içinde yaşadığı Balkanlar; isyanlar, ayaklanmalar ve ciddi fikir ayrılıklarının yaşandığı bir coğrafya haline gelmişti. Bu durum Mustafa Kemal’in fikir hayatını nasıl etkilemiştir? […]

8.Sınıf İnkılap Tarihi 1.Dönem 1.Yazılı

Test Çöz

Mustafa Kemal’in eğitim hayatıyla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir? 
Mustafa Kemal’in okul yıllarında Selanik karışıklıklar içinde bulunuyordu. Farklı inançların, milletlerin ve kültürlerin uzun yıllar uyum içinde yaşadığı Balkanlar; isyanlar, ayaklanmalar ve ciddi fikir ayrılıklarının yaşandığı bir coğrafya haline gelmişti. Bu durum Mustafa Kemal’in fikir hayatını nasıl etkilemiştir?
Mustafa Kemal okumayı çok severdi. Bu sayede eğitim hayatı boyunca birçok aydının eserlerini okumuştu. Okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri konuşma ve yazma yeteneğini geliştirmişlerdi. Bu anlatıma göre Mustafa Kemal İle ilgili aşağıdaki yargılarından hangisine ulaşamayız?  
Mustafa Kemal buraya gizlice gönüllü subay olarak geldi. Burada halkı işgallere karşı örgütledi. Büyük bir direniş göstererek İtalyanların geri çekilmesini sağladı. Mustafa Kemal’in yukarıda anlatılan askeri başarısı hangi cephede yaşanmıştır?
Mustafa Kemal’in askerlik hayatı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
Mustafa Kemal’in hayatı ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?
Mustafa Kemal’in I. Dünya Savaşı’nın başladığı yıllarda Almanya’nın kesin yenileceğine inanması ve sık sık bunu söylemesi hangi kişilik özelliği öne çıkmaktadır? 
Mustafa Kemal hangi cephede Ruslarla mücadele etmiş ve Muş, Bitlis gibi şehirlerin kurtarılmasında etkili olmuştur?
Mustafa Kemal’in hangi cephede kazandığı başarı Anadolu’da tanınmasını sağlamıştır? 
I. Dünya Savaşı’nın sebeplerinden birisi de sanayileşmedir. Sanayileşme hammadde ihtiyacını artırmıştır. Hızla sanayileşen ülkeler hammadde arayışına girmişti. Bu durum aşağıdakilerden hangisine sebep olmuştur?
Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’na Almanların yanında katılmasının nedenlerinden birisi değildir?
Aşağıda verilenlerden hangisi Almanya’nın I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’ni kendi yanına savaşa sokmak istemesinin nedenlerinden değildir?
Aşağıdaki cephelerin hangisinde alınan sonuç I. Dünya Savaşı’nın uzamasına neden olmuştur?
Birinci Dünya Savaşı sırasında İtilaf Devletleri gizli antlaşmalarla Osmanlı’ya ait Boğazları ve Doğu Anadolu’yu Rusya’ya vermiştir. Mondros Ateşkes Antlaşmasında böyle bir hüküm yer almamasının nedeni hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi Çanakkale Savaşı’nın sonuçlarından birisi değildir?
Mondros Ateşkes Anlaşmasının 5. Maddesine göre Osmanlı’ya ait silah, cephane, donatım ve taşıtlar itilaf Devletlerinin emrine verilecektir. Bu maddenin amacı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi milli cemiyetlerin özelliklerinden biri değildir?
Mondros Ateşkes Antlaşması’nın aşağıdaki maddelerinden hangisi İtilaf Devletlerinin Anadolu’yu işgal etmelerine olanak sağlamıştır? 
Aşağıdaki cemiyetlerden hangisi Yunan işgaline karşı kurulmuştur?
Aşağıda verilen zararlı cemiyetlerle ilgili eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM