8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Test

8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Test

8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Test Çöz        8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Konu Testi Hakkında:       Not: İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.       Bu metin özellikle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı test çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Yani teknik bir metindir. Bunun yanında İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testinde yer alan sorular aşağıda […]

8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı

Test Çöz

       8.Sınıf İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Konu Testi Hakkında:

      Not: İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.

      Bu metin özellikle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı test çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Yani teknik bir metindir. Bunun yanında İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir. Ancak soru seçeneklerini görmek için testi başlatmalısınız.

      Teste Yer Alan Sorular:

Aşağıdakilerden hangisi Atatürk İlkeleri’nin özelliklerinden birisi değildir?
Aşağıdakilerden hangisi Atatürk İlkeleri’nin özelliklerinden birisi değildir?
Aşağıdaki bütünleyici ilkelerin hangi ilkeye ait oldukları verilmiştir. Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
1. Saltanat ve halifelik makamlarının birbirinden ayrılması ………… yolunda atılan ilk adımdır.

 

2. Saltanatın kaldırılması, ……. alanda yapılan ilk inkılaptır.

3. Saltanatın kaldırılması ……… gerçekleştirdiği tek inkılaptır.

Yukarıdaki cümlelere uygun sözcüklerle tamamladığımızda hangisi dışarıda kalır?

3 Mart 1924’te mecliste görüşülen yasa teklifi sonucunda Halifelik kaldırıldı. Aşağıdakilerden hangisi halifeliğin kaldırılmasının sonuçlarından birisi değildir?
Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılması ve yerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurulması öncelikle aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirmeye yöneliktir?    
Ya da Aşağıdakilerden hangisi Türk Medeni Kanunu ile sağlanan kadın-erkek eşitliği ilkelerinden birisi değildir?
Aşağıdakilerden hangisi 17 Şubat 1926’da Mecelle yerine kabul edilen Türk Medeni Kanununda yapılan değişikliklerden birisidir?
Saltanatın Kaldırılması,

 

Halifeliğin Kaldırılması,

Ankara’nın Başkent Oluşu,

Yukarıda sıralanan gelişmeler hangi alanda olmuştur?

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti resmen sona erdi?
Millî egemenliğin önündeki en önemli engel kaldırıldı.

 

Ülke yönetimindeki iki başlılık sona erdi.

TBMM Tükiye’de tek yasal otorite haline geldi.

Laiklik konusunda ilk adım atıldı.

İtilaf Devletleri’nin Lozan Konferansı’nda ikilik çıkarmalarına izin verilmedi.

Yukarıdaki gelişmeler aşağıdakilerden hangisinin sonuçlarıdır?

Mustafa Kemal cumhuriyetin ilanı konusunda şartların olgunlaşmasını beklemiş, rejim sorununu ve diğer sorunları ortadan kaldırmak için cumhuriyetin ilanını gerekli görmüştür. Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin ilan edilmesinin nedenleri arasında gösterilemez?
Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin ilanının sonuçlarından birisi değildir?
Veya Aşağıdakilerden hangisi Refet Bey, Rauf Bey, Adnan Bey tarafından kurulmuştur. Cumhuriyetin ilk muhalefet partisidir?
Serbest Cumhuriyet Fırkası kapatılmasına neden olan olay hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi ekonomik sıkıntılara çözüm bulma yolunda iktidar partisine dinamizm katmak adına kurulmuş ve Cumhuriyet’in ikinci muhalefet partisidir?  
Mustafa Kemal, çok partili sisteme geçmek için Fethi Okyar’dan yeni bir parti kurmasını istedi. Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kurulmasından sonra partiye rejim karşıtları girmeye başladı. Parti içerisinde bu kişilerin sayıca arttığını gören Fethi Okyar, 17 Kasım 1930’da partiyi kapattığını ilan etti. Kısa bir süre sonra ise isyan patlak verdi. Bu gelişmeler sonucu meydana gelen olay hangisidir?
Cumhuriyetin ilk yıllarında çok partili siyasetten vaz geçilip tek partili yönetime devam edilmesine neden olan olay hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi Ankara’nın başkent olma nedenleri arasında yer almaz?

      İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı Testi:

      Öncelikle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi eğitim programları doğrultusunda hazırlanmıştır. Aynı zamanda güncel bir çalışmadır. İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı çalışması oluşturulurken özellikle MEB kazanımları dikkate alınmıştır. Başka bir deyişle  ders kitaplarında yer alan içerikler kullanılmıştır. Genellikle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi kazanım temelli sorulardan oluşmaktadır. Bunun yanında İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı çalışmasında kısa konu anlatımlarına da yer verilmiştir. Böylelikle öğrenme sürecinin devamlılığı hedeflenmiştir. Diğer yandan İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalardan da yararlanılmıştır. Bu nedenle verimliliği artmaktadır.

testimiz.com.tr

      Test ve Çalışma Yapısı:

      Konu veya ünite testleri 10, 12, 15 ya da 20 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Genellikle sorular sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekten meydana gelmektedir. Örneğin 1,2 ve 3.sınıflarda 3 seçenekli sorular tercih edilmiştir. Diğer yandan 4.sınıflarda ve ikinci kademede özellikle 4 seçenekli sorular kullanılmıştır. Bu nedenle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi için seçenek sayısı zorluk seviyesini belirlemektedir. Yani İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi için her sorunun bir cevap hakkı vardır. Ancak istediğiniz zaman cevap seçeneğini değiştirebilirsiniz.

      İnteraktif Test Hakkında:

            İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi öncelikle öğrenci başarısını artırmayı amaçlamaktadır. Genellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Başka bir değişle tekrar tekrar çözme imkanı vardır. Çünkü İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testinde soru ve seçenekler her tekrarda yer değiştirecektir. Böylelikle ezber önlenmekte ve kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Kısacası İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini her tekrarda yeni bir çalışma karşınıza çıkacaktır. Diğer yandan bağlantı verilen bazı çalışmalarda bu özellik yoktur. Ayrıca İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini akıllı tahtalarda kullanabilirsiniz. Lakin akıllı tahtalarla yüzde yüz uyumludur. İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini tablet ya da telefonlardan da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi mobil uyumludur. Diğer yandan ana sayfadan mobil uygulamayı indirip yükleyebilirsiniz.

      Test Değerlendirme:

      Etkileşimli İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini çözerken özellikle alttaki okları kullanarak önceki ve sonraki soruya geçebilirsiniz. Ancak dilerseniz listeden seçerek istediğiniz soruyu görebilirsiniz. Ayrıca İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini değerlendirmeden liste bölümünden doğru-yanlış cevapları görebilirsiniz. Ancak sonuçları al butonuna basınca karşınıza İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testini değerlendirme ekranı çıkacaktır. Böylece ekranda İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi değerlendirme raporu ve öğretmen görüşü yer alacaktır. Bununla birlikte alt ekranda İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi ile ilgili cevapları kontrol edebilirsiniz.

testimiz.com.tr.tr

      Telif Hakkı:

      İnteraktif İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi genellikle intihal denetimi yapılarak hazırlanmıştır. Özellikle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testinin özgün olmasına özen gösterilmiştir. Diğer yandan İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testinin telif hakkı testimiz.com.tr sitesine aittir. Başka bir deyişle İnkılap Tarihi 2.Dönem 1.Yazılı testi ticari bir amaçla kullanılamaz. Ancak bireysel öğrenme amacı taşımaktadır. Başarılar…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM