7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Ünite Testi

7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Ünite Testi

7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Ünite Testi Test Çöz Demokratik yönetimlerde ayrıcalıklı toplum ve­ya kişiler yoktur. Kanunları uygularken din. dil, cins, ırk ayrımı yapılmaz.  Yukarıda demokratik yönetimlerin hangi özelliği vurgulanmıştır? Yasalar toplumun huzuru içindir. Toplum hayatının düzenlenmesi ve devam etmesi yasaların işlemesine bağlıdır. Yasalara uyulmadığı za­man, toplumda karışıklıklar ve huzursuzluklar meydana gelir. Yöneticilerin işleri zorlaşır.  Parçaya göre […]

7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Ünite Testi

Test Çöz

Demokratik yönetimlerde ayrıcalıklı toplum ve­ya kişiler yoktur. Kanunları uygularken din. dil, cins, ırk ayrımı yapılmaz. 

Yukarıda demokratik yönetimlerin hangi özelliği vurgulanmıştır?

Yasalar toplumun huzuru içindir. Toplum hayatının düzenlenmesi ve devam etmesi yasaların işlemesine bağlıdır. Yasalara uyulmadığı za­man, toplumda karışıklıklar ve huzursuzluklar meydana gelir. Yöneticilerin işleri zorlaşır. 

Parçaya göre aşağıdaki yargılardan hangisin ulaşılamaz?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın, 

-Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.

-Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz.

-Herkes kişiliğe bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez, temel hak ve hürriyetlere sahiptir.

maddeleri aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip olduğunu göstermektedir?

Bir şehirde Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 0 – 6 yaş çocuk yuvasında, bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntüleri basın ve yayın organlarında yer alınca halk yuvada yaşanan olaylara tepki göstermiştir. Ayrıca ilgili bakanlık yuvada inceleme başlatmıştır. 

Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Ülkemizde, sivil toplum kuruluşlarının öncülü­ğünde kanunlara uygun olarak yürüyüşler düzenlenmekte, hükümetin bazı uygulamaları protesto edilebilmektedir. Bu yürüyüşler sırasında insanlar, düşüncelerini özgürce dile getirerek yöneticilere duyurabilmektedir. 

Bu durum ülkemizde daha çok aşağıdakilerden hangisinin yerleşmekte olduğunun göstergesidir?

– Yasama – Kanunları oluşturma. 

– ….. – Kanunları uygulamaya koyma.

– Yargı- Kanunların uygunluğunu denetleme.

 Şemada boş bırakılan kutuya aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Millî Egemenlik; bir milletin kendi kaderine hâkim olarak, kendi geleceğini tayin etme gücünü elinde bulundurması demektir. Yani bir milletin kendini yönetmesi, kendini yönetecek kişileri seçmesi anlamına gelir. 

Buna göre milli egemenlik neyi gerektirir?

Anayasamızın 88. maddesine göre, kanun teklif etmeye aşağıdaki eşleştirmelerden hangisinde verilenlerin ikisi de yetkilidir?
Meclis tarafından yapılan yasaların uygulanması gerekir. Bu uygulama işini aşağıdakilerden hangisi yapmaktadır?
Meclis tarafından çıkartılan kanun Cumhurbaş­kanının onayına sunulur. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunları on beş gün içinde yayımlar ya da ya­yımlanmasını kısmen veya tamamen uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta gösterdiği gerekçe ile birlikte aynı süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclisine geri gönderir. Cumhurbaşkanının, bir kanunu yeniden görüşülmek üzere meclise geri göndermesi aşağıdakilerin hangisiyle adlandırılır?
Meclisteki Genel Kurul görüşmelerinde, kanun tasarısı veya teklifinin önce tümü hakkında siyasî parti gruplarına, hükümete ve milletvekillerine belli sürelerde söz verilir. 

Bu söz vermenin amacı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Bazı çocuklar hayatlarını evlerinden başka yerde, devlet himayesinde devam ettirmek durumunda kalabilir.   I. Bazı çocuklar diğer çocuklardan farklı niteliklere sahip olabilirler. Bu farklılıklar onların özel eğitim görmelerini gerektirebilir.   II. Bazı büyüklerimiz yaşlandıklarında bakıma muhtaç kalabilirler.   İşte bu durumda insanlar devlete başvurabilirler; devlet onların elinden tutar. yukarıda devletimizin yerine getirdiği bazı görevleri okudunuz. 

Buna göre devletimizle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

“Bir yurdun en değerli varlığı, vatandaşlar ara­sındaki milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve yeteneklerinin olgunluğudur.” Atatürk bu sözünde aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?
Halkımız kendisini yönetecek olan kişileri se­çimle işbaşına getirir. Genel seçimler dört yılda bir yapılırken, Cumhurbaşkanını da halk seçer ve görev süresi 5 yıldır. 

Seçimlerde aday olarak ya da oy kullanarak vatandaşlar yönetimde söz sahibi olurlar. Bu durum ülkemizle ilgili aşağıdakilerden hangisini gösterir?

Devletimizin sınırlarında yaşayan üç dinin mensupları da kendi ibadethanelerinde, kendi inançlarını istedikleri gibi yaşamaktadırlar. Devlet, bu inanç mensuplarına eşit mesafede durmaktadır. 

Bu durum devletimizin hangi niteliğinin bir gereğidir?

23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’ni açarak Modern Türkiye’nin temellerini atan Atatürk, milli egemenlik ilkesini, devletin temel öğelerinden biri haline getirmiştir. Böylece tek kişinin hakimiyeti ve bu hakimiyetin babadan oğula geçiş ilkesine dayanan yönetim biçimini ifade eden saltanat son bulmuştur. 

Metne göre Atatürk, aşağıdakilerden hangisinin yolunu açmıştır?

Ülkemizde sorunların çözümünde tüm kişiler, adaletin eşit dağıtıldığı mahkemelere başvurabilirler. Bu mahkemelerde haklarını arayabilirler veya haklarının ihlâl edilmesini önleyebilirler. 

Bu durum Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi niteliğinin gereğidir?

Ülkemizde yapılan seçimler aşağıdaki sözlerden hangisinin gereğidir?
Türkiye Cumhuriyeti’nde ülkeyi yönetecek kişiler belli aralıklarla, eşit ve genel oy esaslarına dayanan, serbest, çok partili ve yargı denetiminde yapılan seçimlerle halk tarafından belirlenir. 

Metinden,Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılabilir?

Türkiye Cumhuriyeti’nde seçimler sonucunda çoğunluğu elde eden siyasi partinin kullanabi­leceği yetkiler sınırsız değildir. Bir kere, yasa yapma (yasama), bu yasaları uygulama (yürütme) ve bu yasalara ve hukuka aykırılıkları denetleme ve yasalara uymayanları cezalandırma (yargı) yetkilerinin tümü seçimi kazanan partinin elinde toplanamaz. 

Bu metinden yola çıkarak Türkiye Cumhuriyeti için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

      7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Ünite Testi Hakkında:

      Etkileşimli 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Testinin Hazırlanışı:

      İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konu testi özellikle sanal bir çalışmadır. Ancak 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi internet bağlantısı ile etkinleşir. Etkileşimli 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi yalnız MEB kazanımları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Çevrimiçi 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi hazırlanırken genellikle ders kitapları esas alınmıştır. Aynı zamanda 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalar da örnek alınmıştır. Çünkü 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi bireysel başarıyı artırmayı hedeflemektedir. Kısacası 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi kazanım testi öğrenme hedeflidir. Bunun yanında 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi konusunda uzman öğretmenlerin katkı ve görüşleri alınmıştır. İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi için öğrenci ya da öğretmen görüşü önemlidir. Son olarak 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi sizin görüşleriniz doğrultusunda geliştirilecektir.

testimiz.com.tr

      Online 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Test Çalışmasının Yapısı:

      Testleriimiz programlar doğrultusunda sürekli yenilenmekte ya da güncellenmektedir. İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi test soruları genellikle çoktan seçmelidir. 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konu testi hazırlanırken 1.2. ve 3.Sınıflar için genellikle 3 seçenek tercih edilmiştir. Çünkü 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testinin zorluk seviyesini seçenek sayısı belirler. Etkileşimli 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi için 4.sınıf ya da ikinci kademede 4 seçenek tercih edilmiştir. 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testinde her sorunun özellikle bir cevap hakkı vardır. Aynı zamanda istediğiniz zaman cevap tercihinizi değiştirebilirsiniz. 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konu testi özellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Yani 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testini tekrar tekrar çözebilirsiniz. Çünkü 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testini yenilediğinizde soru ve seçeneklerin yerleri değişmektedir. Böylelikle her tekrarda 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konusunda farklı bir test çözmüş gibi olacaksınız. Ancak bağlantı verilen testlerde bu özellik yoktur.

      İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Test Çalışmasının Genel Özellikleri:

      Çevrimiçi 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi özellikle bireysel başarıyı artırmak için hazırlanmıştır. Etkileşimli 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi genellikle çevrim içidir. Ancak sanal ortamda etkileşimli olarak çözülmektedir. Çünkü 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi çalışma testi interaktif bir çalışmadır. Ancak 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konu testini yazdırmak isterseniz dokümanlar bölümünden indirebilirsiniz. Testimiz indir bölümünde PDF olarak açılacaktır. İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi özellikle ekonomik ve çevrecidir. Çünkü 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi kazanım testini çevrimiçi çözerken kâğıt israfı olmaz. Ancak indirilen dokümanlarda da içerik sıkıştırılarak kâğıt israfı önlemiştir. Böylelikle 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi atık oluşturmaz.

.

      7.Sınıf Yaşayan Demokrasi Testi Telif Hakkı:

      İlk olarak 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi genel eğitim amacı ile hazırlanmıştır. İnteraktif 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testi genellikle özgün bir çalışmadır. Özellikle intihal denetimi yapılarak oluşturulmuştur. Telif hakkı ile ilgili bilgilendirmek kanuni gerekliliktir. 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testini internetten ücretsiz çözebilirsiniz. Ayrıca sitemizi uygulama olarak mobil cihazınıza ekleyebilirsiniz. Özellikle 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi konu testi telif hakkı aksi ispatlanmadıkça testimiz.com.tr sitesine aittir. Ancak testimiz.com.tr 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi kazanım testi telif hakkını saklı tutar. Sonuç olarak 7.Sınıf Yaşayan Demokrasi testinin kullanımı izne tabidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM